Home Evenimente Premiile Grammy: Marii castigatori la categoria muzica clasica

Premiile Grammy: Marii castigatori la categoria muzica clasica

31816
0
SHARE

La decernarea Premiilor Grammy 2017, care a avut loc pe 12 februarie in Los Angeles, membrii Orchestrei Simfonice din Boston impreuna cu dirijorul Andris Nelsons si-au adjudecat al noualea premiu Grammy din portofoliu, la categoria “cea mai buna performanta orchestrala“, pentru “Shostakovich under Stalin’s shadow.“. In anul 2016, Orchestra Simfonica din Boston si-a adjudecat un premiu Grammy la aceeasi categorie cu prima parte a seriei Shostakovich under Stalin’s shadow.

Soprana germana Dorothea Roschmann a castigat premiul Grammy pentru “cel mai bun album clasic solo”, pentru “Schumann & Berg”, acompaniata de pianistul britanic-japonez Mitsuko Uchida.

Concertul compozitorului american Michael Daugherty, Tales of Hemingway, a castigat premiul Grammy pentru ‘cea mai buna compozitie clasica contemporana’.

David Frost a luat premiul cel mai bun producator clasic al anului, in timp ce opera lui John Corigliano, “Ghosts of Versailles”, a luat premiul Grammy la categoria ‘Best Opera Recording’.

ghosts of versailles - grammy 2017
Ghosts of Versailles – Sursa: http://www.soundmirror.com

In final, compozitorul John Williams a luat premiul Grammy pentru compozitia sa din Star Wars Episode 7: the Force Awakens.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here