Home Evenimente Piesele copilăriei… jazz si creativitate in Bucuresti

Piesele copilăriei… jazz si creativitate in Bucuresti

538
0
SHARE

„Elefantul curcubeu” este un veritabil safari creativ destinat întregii familii pentru a petrece cât mai plăcut timpul liber în aceast sezon, până la venirea primăverii. În perioada 4 februarie – 1 aprilie, UCIMR și ParkLake au pregătit o serie de ateliere interactive pline de surprize, urmate de concerte de jazz cu cele mai îndrăgite și apreciate trupe ale momentului.

Există studii și certificări ale faptului că muzica mărește, într-adevăr, capacitatea de asimilare, iar organizatorii, prin acest proiect, și-au propus să creeze un ambient prietenos de dezvoltare prin educare.

Totul a pornit de la faptul că elefantul, așa cum este etichetat de nenumărate ori acest gen de muzică (jazz), ascunde de fapt o lume sonoră plină de culoare, care se arată doar acelora care au răbdare să învețe sa asculte.

De aceea, artiștii invitați să concerteze în fiecare duminică sunt muzicieni care nu o dată au dovedit că știu și pot să dea glas jazz-ului, la un nivel profesionist, păstrând spectrul de culori (tonuri) variat și aducând publicului muzica diferitelor perioade, îmbinând prin bucurie de a fi numeroase stiluri muzicale.

Atelierele creative, asemeni zonei concertistice, vor fi susținute și ele de către profesioniști în domeniu, persoane dedicate cu capacități de predare certificate și cu experiență în coordonarea unor activități similare. Atelierele vor fi organizate în parteneriat cu membri ai Organizației Naționale Cercetașii României, Centrul Local Steaua Polară.

Peste 200 de copii au luat parte la primele două evenimente ale „Elefantului curcubeu”, participând atât la atelierele de confecționat mici instrumente muzicale și de creație decorativă, cât și la concertele susținute de Adrian Nour și Irina Sârbu. Cei mici au avut prilejul să-și folosească instrumentele create chiar de ei, în susținerea acompaniamentului muzical.

Descopera sunetul orasului: http://www.clarinetromania.ro/o-orchestra-din-berlin-recreeaza-sunetul-orasului/

 

PROGRAMUL COMPLET

Program de concerte jazz:

25 februarie (ora 18.00) – Viorica Pintilie Band
4 martie (ora 18.00) – Marta Popovici Band
11 martie (ora 18.00) – Three Around Jazz (Teodora Spinu, Michael Acker, Andy Avadanoaiei)
18 martie (18.00) – Bourbon Jazz Unit
25 martie (18.00) – Blue Noise
1 aprilie (18.00) –  Luiza Zan & Jimmy Cserkesz

Program ateliere creative:
(vârsta recomandată: între 4 și 10 ani)

25 februarie (ora 16.00) – Atelier de creație decorativă
4 martie (ora 16.00) – Atelier de creat mici instrumente muzicale
11 martie (ora 16.00) – Atelier de creat mici instrumente muzicale
18 martie (ora 16.00) – Atelier de teatru de umbre
25 martie (ora 16.00) – Atelier de creație decorativă

Proiectul, inițiat de UCIMR și co-finanțat de AFCN, și-a propus să aducă mai aproape muzica jazz în rândul celor mai tineri din public și nu numai, evidențiind capacitatea sa de a transmite o lume plină de culoare, contrar percepției generale conform căreia jazz-ul este o muzică inaccesibilă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here