Home Orchestre O orchestra din Berlin recreeaza sunetul orasului

O orchestra din Berlin recreeaza sunetul orasului

1188
0
SHARE
The Konzerthaus Berlin, Image credit: Wikimedia Commons
The Konzerthaus Berlin, Image credit: Wikimedia Commons

Te-ai intrebat vreodata cum suna Bucurestii? Ce picaturi sonore formeaza ploaia de armonii a orasului? Ar fi interesant sa aflam, pana atunci, insa, avem o varianta a sunetului Berlinului.

Intrebati despre sunetul orasului Berlin, fanii muzicii clasice s-au gandit ca este vorba despre acustica Filarmonicii din Berlin. Konzerthausorchester din Berlin vine cu un raspuns neasteptat. Ansamblul a acceptat provocarea de a recrea sunetul orasului, plecand de la cele mai populare alimente si caracteristici ale orasului. Pentru inceput, Konzerthausorchester din Berlin a ales renumita gustare nemteasca: currywurst.

Acest clip este primul dintr-o serie intitulata Klangberlins sau Sunetul Berlinului. Intr-un alt episod sunetul Berlinului este creat prin intermediul sunetelor tramvaielor si ale transportului subteran, iar un altul integreaza parca ‘destainuirile’ locatarilor gradinii zoologice.

Compozitorii sunt Michael Edwards si Christian Tschuggnall, iar celelalte videoclipuri din serie sunt disponibile pe canalul Youtube al orchestrei.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here