Home Concurs de muzica ‘In Memoriam..”

Concurs de muzica ‘In Memoriam..”

Asociatia Muzica pentru Fiecare si Scoala de Arte nr. 3 “Cuibul cu Barza” organizeaza in anul 2017 a-XXXVII-a editia a concursului de intepretare instrumentala “In Memoriam…”, adresat elevilor din scolile gimnaziale de arta.

Cine se poate inscrie la concurs?

In acest an scolar, datorita generozitatii sponsorilor, concursul va avea caracter national, astfel ca toti elevii de la scolile de arte din tara sunt invitati sa se inscrie la concursul “In Memoriam..”

La concurs se pot inscrie elevi din clasele I – VIII care studiaza pian si vioara, elevi din clasele III – VIII care studiaza  corzi grave (viola, cello, chitara), flaut, oboi, clarinet, fagot si percutie.

Repertoriu

Fiecare elev va trebui sa interpreteze doua piese diferite, fara prezenta partiturii, cu acompaniament de pian (exceptie fac pianul si chitara).

Cine sunt juratii?

Comisiile de evaluare vor fi formate din cate trei profesori, un secretar de comisie si un prezentator la disciplinele pian si vioara si corzi grave, din 4 – 5 profesori, secretar si prezentator la sectia ‘Instrumente de Suflat/Percutie’.

Premiile se vor acorda  astfel:

  • Cate un Premiu I , II, III si cel mult trei Mentiuni pentru fiecare clasa I – VIII la pian si vioara.
  • La celelalte instrumente se va aplica acelasi principiu doar la clasele si instrumentele care vor aduna cel putin 10 elevi (pe clasa si instrument).
  • Acolo unde aceste conditii nu se pot aplica se vor cumula cate 2 clase la acelasi instrument.
  • Se vor acorda cate un premiu de Excelenta pentru “Talentul cel mai Promitator” la pian  si vioara clasele I – VIII, la categoria corzi grave (toate instrumentele),  la suflatori (toate instrumentele) si percutie. Premiile de excelenta nu vor fi cuplate cu un alt premiu; de exemplu, la pian pot fi 8 premianti I si 1 premiant cu Premiul de Excelenta. La fel se va proceda si la Vioara si Percutie. La celelalte categorii se va acorda un Premiu de Excelenta  la toate instrumentele  de la corzi grave si suflatori.

In ce consta premiile?

La premiile I si Premiile de excelenta de Excelenta vor fi acordate sume in bani.

Celelalte  premii vor fi constituite din diverse obiecte ( C.D. – uri, D.V.D. – uri, partituri, accesorii pentru instrumente etc.).

Marele premiu la vioara va consta intr-o vioara Gliga.

Inscrierea la concursul “In Memoriam..” este GRATUITA si se poate realiza trimitand un mail pe Alexandru@clarinetromania.ro sau sunanad la 0723.658.880 (Viorel Maier)

Director artistic al concursului: D–na Inspector de Specialitate Georgeta–Aneta Bacioiu

Director Executiv concurs: D–nul profesor Viorel Maier – vionicmaier@ yahoo.com.

Concursul nostru va avea loc in perioada  18–20 Mai, iar gala si festivitatea de premiere va avea loc duminica, 21 Mai 2017.

Va asteptam cu drag si va dorim success!