Home #de ce “In memoriam Adia Ghertovici” – 04-06 iunie 2015, Bucuresti

“In memoriam Adia Ghertovici” – 04-06 iunie 2015, Bucuresti

655
0
SHARE
Afisul concursului municipal de interpretare instrumentala "In Memoriam Adia Ghertovici"
Afisul concursului municipal de interpretare instrumentala "In Memoriam Adia Ghertovici"
Afisul concursului municipal de interpretare instrumentala “In Memoriam Adia Ghertovici”

Pe langa valoarea intrinseca pe care o are muzica in diverse culturi, educatia cu ajutorul muzicii aduce beneficii extrem de importante celor mici, beneficii ce depasesc sfera muzicala. Numeroase studii atesta faptul ca muzica dezvolta abilitati, capacitati si aptitudini esentiale pentru o viata de succes.

Va prezentam mai jos cateva din avantajele educatiei prin muzica:

  1. Muzica dezvolta atentia. Abilitatea de a fi atent – focusat visual, sa poti asculta activ si sa fii perseverent – este esentiala in performanta scolara. Se dezvolta devreme in viata si se perfectioneaza continuu. Studiul unui instrument de mic copil imbunatateste atentia, importanta pentru succesul la scoala si in viata.

  2. Muzica te face mai perseverent. Perseverenta este abilitatea de a continua sa iti atingi scopul chiar si atunci cand intampini greutati. Elevii ce iau lectii de muzica sunt mai motivati si mai perseventi.

  3. Muzica dezvolta creativitatea. Angajatorii definesc creativitatea ca fiind esentiala pentru succes. Muzica dezvolta originalitatea si flexibilitatea, componente cheie ale creativitatii si inovatiei.

  4. Muzica creste stima pentru propria persoana. Cei care studiaza muzica afirma ca se simt mai pregatiti pentru a atinge succesul decat cei care nu au contact cu aceasta. Acest lucru se datoreaza si faptului ca muzica disciplineaza.

  5. Muzica imbunatateste motricitatea, memoria si dezvolta rationamentul.

Acestea sunt doar o parte din avantajele studierii muzicii de copil.

Este importanta de asemenea, participarea la diverse concursuri de interpretare instrumentala. De exemplu concursul municipal “In memoriam Adia Ghertovici”, editia XXXV, desfasurat intre 04-06 iunie 2015 la Scoala Gimnaziala de Arte nr 3 din Bucuresti. Vom fi prezenti acolo sa luam pulsul evenimentului si sa simtim  emotiile copiilor si parintilor. Pot participa elevi ai scolilor de muzica din Bucuresti (clasele I-VIII). Toate detaliile despre concurs le puteti afla in cele 6 scolile de muzica din Bucuresti. (de la secretariat sau din afisele din scoli).

”Mai presus de toate, muzica aduce acea placere fiintei umane, fara de care aceasta nu poate exista” – Confucius

Inregistrari ale participantilor din editiile anterioare ale  concursului “In Memoriam Adia Ghertovici”  gasiti pe: www.scoalademuzica3.ro

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here