Home Instrumente De ce vioara Stradivarius este cea mai buna din lume?

De ce vioara Stradivarius este cea mai buna din lume?

2884
0
SHARE
stradivarius-violin-test

Antonio Stradivari este faimos in intreaga lume pentru producerea celei mai bune viori din lume. Intrebarea care se pune, insa, este: ce anume face ca un instrument sa fie catalogat ca cel mai bun din lume?

Din punct de vedere faptic, vioara Stradivarius este legata de legende muzicale. De-a lungul secolelor, intrumentul lui Antonio Stradivari a completat, prin frumusetea sunetului tau, concerte din intreaga lume si a fost laudat pentru claritatea si bogatia sunetului.

Dar ce face diferit o vioara Stradivarius? Iata cateva argumente:

1). Marimea ‘gaurilor f’ – un studiu releva faptul ca sunetul viorii Stradivarius are ca secret dimensiunea gaurilor f pe partea din fata a viorii. Cu cat acestea sunt mai alungite, cu atat mai mult sunet poate produce vioara.

vioara stradivarius
MIT Research

2). Forma viorii Stradivarius – Stradivari a experimentat diferite forme pentru viorile sale. Peste 1000 de instrumente au fost proiectate de-a lungul vietii sale, iar aproximativ 650 dintre acestea inca exista.

vioara stradivarius

3) Lacul – s-a discutat mult despre lacul lutier utilizat pentru realizarea viorii Stradivarius. Un amestec de uleiuri, ulei de rasina si un pigment de culoarea rosie aduce un farmec aparte viorii lui Stradivari.

4). Un ingredient secret – au existat sugestii ca Stradivari a adaugat si un ingredient secret in lemnul folosit pentru producerea viorii. De asemenea, se crede ca acesta a folosit si lemni vechi din biserici, oferind instrumentului un sunet inimitabil.

5). ‘Imperfectiunile’ – Unele studii releva faptul ca viorile Stradivarius sunt departe de a fi perfecte. Fizicianul Franco Zanini a afirmat ca aceste imperfectiuni sunt cele care fac viara Stradivarius sa fie perfecta.

6). Ingredientul final este reprezentat de unii dintre cei mai buni muzicieni din lume, pentru ca acestia fac sunetul uimitor. Iata un exemplu:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here