Home #de ce #De ce Art Safari?

#De ce Art Safari?

910
0
SHARE
Art Safari, cladirea Ciclop 2015 www.facebook.com
Afis Art Safari 2015 www.widewalls.ch
Afis Art Safari 2015
www.widewalls.ch

De ce sa vizitati Art Safari pana pe 17 mai 2015? Pentru ca aceasta a doua editie se anunta si mai grozava decat prima, de anul trecut. In cele patru zile din mai 2014 Art Safari a atras peste 15 000 de vizitatori si a reunit peste 70 de galerii si institutii intr-un spatiu special construit, in centrul Bucurestiului. Inca de la prima editie,  Art Safari s-a situat printre primele evenimente de acest gen din Europa Centrală și de Est, alături de Viennafair și Art Athina (prin numărul de vizitatori).
Aflat in plina desfasurare  (pana pe 17 mai , ora 21, deci grabiti-va), Art Safari isi propune sa puna in contact iubitorii si colectionarii de arta cu galeriile si institutiile publice, intr-o noua locatie, cladirea istorica Ciclop, B-dul Magheru si se estimeaza ca va avea 30 000 de vizitatori.
Evenimentul expune arta romaneasca de patrimoniu si contemporana, artisti reprezentati de galerii internationale din Europa. Mai exact 50 de galerii si institutii culturale si peste 300 de artisti, grupati in: arta contemporana (focusul de anul acesta, cu artisti consacrati dar si debutanti), arta moderna (cu tematici precum Avangarda, Maestri Romanai Moderni si Social Realismul) si art business (dedicata companiilor ce furnzeaza servicii si produse specifice pietii de arta).
Ceea ce ne place foarte mult la acest eveniment sunt tururile ghidate, extrem de utile. Ai posibilitatea de a afla, de la specialiști ai pieței de artă, mai multe informații despre târg în general, dar și despre participanți și exponatele acestora. Tururile publice durează aproximativ o oră și sunt concepute pentru grupuri de minim 5 persoane, maxim 15 persoane (100 lei / persoană). Se pot organiza, la cerere, pe baza de rezervare, tururi private (mai ales pentru cei interesati de o anumita sectiune). Pentru copii sub 12 ani, insotiti de un adult, accesul este gratuit.
Incepand de anul acesta, la Art Safari debuteaza The Space, un program special dedicat artei experimentale și performance-ului contemporan, în cadrul căruia au fost invitați tineri artiști aflați la început de carieră (spatiul F6 de la etajul 4). Mai jos, aveti evenimentele The Space:
Vineri, 15 mai:
12.00 – 21.00 Gabriela Mateescu & Marina Oprea: Colour code: pink
2. Joi, 14 mai, & Vineri, 15 mai – New Media Art:
Vlad Anghel, Marius Jurca, Complexul Saloanelor, Gabriela Mateescu, Anca Stirbacu, Tristan Daniel Nicolas
3. Sâmbătă, 16 mai, & duminică, 17 mai – Installation art
Lia Bira, Roberta Curcă, Sabin Garea și Andrei Mateescu, Livia Mateiaș, Beniamin Popescu
Cat despre Art Dialogue, iata le ce puteti asista zilele acestea:
Joi, 14 mai
16:30 Părinți și copii la Art Safari: Atelier pentru copii & Tur ghidat pentru părinți, animator Doina Anghel – Studio Creativ, Bucuresti
19:00 De la muzee locale la muzee naționale: Doina Păuleanu, Director Muzeul de Artă Constanța; Tiberiu Alexa, Director Muzeul de Artă din Baia Mare; Adriana Pantazi, Șef Secție Artă Muzeul de Artă Arad, Ioan Sulea, Șef Secție Artă Complexul Muzeal Mureș; Augustin Lucici, Șef Secție Artă Complexul Muzeal Argeș. Moderator: Virgil Nițulescu, Director Muzeul Țăranului Român, Bucuresti
Vineri, 15 mai
19:30 Artă locală vs. națională: Lucian Indrei, Lateral Artspace, Cluj; Matei Bejenaru, Centrul de Fotografie Contemporană Iași; Sorin Neamțu, :BARIL, Cluj.
Moderator: Irina Cios, Director AFCN, București
Sâmbătă, 16 mai
17:00 Underground în artele vizuale înainte de 89: Ion Grigorescu, Bucuresti; Iosif Kiraly, Bucuresti; Christian Paraschiv, Paris, Teodor Graur, București. Moderator: Călin Dan, Director Muzeul Național de Artă Contemporană, București.
TALK NON STOP – Prezentări de artiști @ Art Safari – Noaptea Muzeelor
19:00 Prezentare de artist: Sorina Vazelina, București.
20:00 Prezentare de artist: Saddo, Brașov.
21:00 Prezentare de artist: în curs de confirmare
22:00-23:45 Lăsați-l în pace pe Sfântul Gheorghe!: IRLO, Obie Platon & Kero, București.
24:00 Prezentare de artist: Roman Tolici, Bucuresti.
01:00 Prezentare de artist: Emanuel Borcescu, București.
02:00 Prezentare de artist: Ștefan Ungureanu, București.
Duminică, 17 mai
15:00 Pictura a murit. Trăiască pictura!: Ada Muntean (artist și curator Visual Kontakt, Oradea), Adriana Oprea (curator și teoretician, București), Alexandru Rădvan (artist și lector UNArte, București), Igor Mocanu (curator și teoretician, București). Moderator: Valentina Iancu (istoric de artă și curator, București). O discuție liberă și relaxată care pornește de la două idei divergente: moartea picturii, aclamată deja de două decenii și revirimentul picturii contemporane tinere.
17:00 Piața profesionistă de artă: Gabriela Massaci, AnnArt Gallery, București; Elvira Lupșa, SOL Gallery, București; Kinga Lendeczki, ArtGuideEast; Hans Knoll, Knoll Galleri, Viena. Moderator: Mihaela Dedeoglu, jurnalist RFI – Radio France International, București.
Nu ratati evenimentul, pentru ca veti avea un an de asteptat pentru editia urmatoare. Chiar daca sunteti prinsi ziua, va puteti rezerva noaptea de 16 spre 17 mai (Noaptea Muzeelor in Bucuresti) sa veniti la Art Safari pentru ca este deschis pana la ora 4 dimineata .Mai multe informatii (program, harta evenimentului, bilete, etc) pe www.artsafari.ro.

surse: www.artsafari.ro, www.youtube.com

Clipul Art Safari 2015 – Cuierul

 

Art Safari 2015 www.facebook.com
Art Safari 2015
www.facebook.com
Art Safari, cladirea Ciclop 2015 www.facebook.com
Art Safari, cladirea Ciclop 2015
www.facebook.com
Art Safari 2015 www.cotidianul.ro
Art Safari 2015
www.cotidianul.ro
Afis Art Safari 2015 www.widewalls.ch
Afis Art Safari 2015
www.widewalls.ch
Art Safari 2014 www.graficante.ro
Art Safari 2014
www.graficante.ro
Art Safari 2014 www.pinterest.com
Art Safari 2014
www.pinterest.com
Art Safai 2014 - coada la intrare www.muzeuldeartabaiamare.wordpress.com
Art Safai 2014 – coada la intrare
www.muzeuldeartabaiamare.wordpress.com
Art Safari 2014 www.widewalls.ch
Art Safari 2014
www.widewalls.ch
Art Safari 2014 www.youtube.com
Art Safari 2014
www.youtube.com
Art Safari 2015 www.widewalls.ch
Art Safari 2015
www.widewalls.ch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here