Home Evenimente Concursul de interpretare instrumentala “In memoriam Yehudi Menuhin” mai 2016

Concursul de interpretare instrumentala “In memoriam Yehudi Menuhin” mai 2016

1553
0
SHARE
Afisul concursului "In memorian Yehudi Menuhin" mai 2016
www.youtube.com
www.youtube.com

Anul 2016 ii este dedicat unuia dintre cei mai mari violonisti ai sec al XX-lea, Yehudi Menuhin, de la nasterea caruia s-au implinit 100 de ani. Nascut in New York, a luat primele lectii de vioara la doar 4 ani. Ajuns cu familia in Paris si indrumat catre profesorul Eugene Ysaye, Menuhin a refuzat  ca acesta sa ii devina profesor. L-a ales in schimb pe George Enescu. Sub tutela acestuia a inregistrat compozitii acompaniat de pianisti, inclusiv de sora sa, Hephzibah.

www.festivalenescu.ro
www.festivalenescu.ro

Dupa o lunga cariera, plina de premii si succese, s-a stins din viata in 1999, in Berlin, in urma unor complicatii aparute la plamani. Mai multe detalii despre admirabila sa activitate aici.

Intre 24-29 mai 2016 s-a desfasurat concursul municipal de interpretare instrumentala al scolilor gimnaziale de arta, editia XXVI. Organizat de Scoala Gimnaziala de Arte nr 3, concursul a adunat copii talentati din toate scolile de arta din Bucuresti si a fost sponsorizat de: Rotary Club Bucuresti, Aperto, Buffet Crampon, Isbasoiu Foundation, Sakura Travel, iar partener media a fost Radio Romania Actualitati. Au fost premiate categoriile: pian, vioara, corzi grave, suflatori lemne si percutie.

www.buffet-crampon.com
www.buffet-crampon.com

Gala ce a vut loc duminica, 29 mai 2016, in sala de concerte a Colegiului National de Muzica George Enescu, a adunat pe scena premiantii ce au interpretat compozitii in fata celor dragi si a profesorilor. Au concertat: Fartatescu Gheorghe Constantin (pian, cl I), Popescu Irina (pian, cl I), Tomescu Ioana (clarinet, cl V), Vasile Maria (pian, cl II), Posoiu Cosmin (pian, cl II), Pane Petru (clarinet, cl II), Petrescu Irina (pian, cl II), Popescu Razvan (cello, cl VII), Tudusciuc Gabiel (pian, cl IV), Sofonea Maria (chitara, cl VI), Popescu Teodor Alexandru (pian , cl IV), Amarandei Luca (vioara, cl IV) si Istvan Maria-Briana (pian, cl VI).

Incepand din acest an au fost premiati si bonificati si profesorii cu cele mai bune rezultate, nu numai elevii. Si tot o premiera: cele mai noi instrumente Buffet Crampon au fost special expuse publicului in sala de concerte a colegiului.

clarinete Buffet Crampon expuse publicului
clarinete Buffet Crampon expuse publicului

 

 

 

 

 

 

Afisul concursului "In memorian Yehudi Menuhin" mai 2016
Afisul concursului “In memorian Yehudi Menuhin” mai 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Lista completa a premiantilor, multe fotografii si detalii in curand pe site.

varlan photography
varlan photography
menuhin gala 2
Sofonea Maria, chitara, clasa a VIa, Sc.Gim.Arte nr 5, Cl.Prof Tudor Niculescu Mizil

menuhin antrenament menuhin antr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa:

www.wikipedia.org

www.menuhin.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here