Home Instrumente Buffet Crampon – 190 de ani de maiestrie si performanta

Buffet Crampon – 190 de ani de maiestrie si performanta

2688
0
SHARE
Sigla Buffet Crampon

 

Sigla Buffet Crampon
Sigla Buffet Crampon

Buffet Crampon este unul din cei mai cunoscuti producatori de instrumente de suflat si lider mondial in productia de clarinete, exportand 93 % din productie. Are aproape 800 de angajati (12 nationalitati diferite). Si o istorie de 190 de ani.
In 1825, fabricantul de instrumente Denis Buffet Auger deschide in inima Parisului, un atelier in care produce clarinete de o calitate exceptionala. Compania s-a extins sub conducerea lui Jean-Louis Buffet si a sotiei sale, Zoe Crampon si a devenit cunoscuta drept Buffet Crampon. Astazi, fabrica produce mai multe instrumente de suflat: oboi, clarinet, flaut, saxofon, dar este cunoscuta mai ales pentru clarinetele profesionale.
In 1850, Buffet Crampon isi stabileste sediul in Mantes-la-Ville, langa Paris si incepe sa produca saxofoane in 1866, castigand numeroase premii. La inceputul anilor 1900 s-a extins si peste ocean, in America. In 1950 a inceput productia faimosului clarinet R13, un instrument extrem de popular in randul profesionistilor.

Echipa Buffet Crampon in 1930
Echipa Buffet Crampon in 1930

In 1981, Bufet s-a alipit la Boosey & Hawkes, care a vandut compania catre The Music Group in 2003. In 1994 Buffet creeaza Green Line : o gama de instrumente fabricate dintr-un material compozit ce sustine 100% din proprietatie acustice ale lemnului folosit pana atunci, dar este mult mai rezistent la crapaturi sau schimbari de temperatura. Acest lucru a dus la protejarea padurilor africane (Mozambic) care produc lemn negru.
IN 2005, Buffet a fost cumparata de un grup francez, iar in 2006 a achizitionat doua fabrici de alamuri, Antoine Courtois si Besson. Si-a continuat strategia de extindere prin cumpararea Leblanc (fabrica de clarinete cu traditie).
In 2008 Buffet achizitioneaza fabrica de clarinete din Coutur Boussey (Eure, Franta) si isi extinde astfel productia, lansand un nou model pe piata franceza:E11.

Buffet Crampon in 1890  Sectia de asamblare clarinete www.archivesmusiquefacteurs.blogspot.com
Buffet Crampon in 1890 Sectia de asamblare clarinete
www.archivesmusiquefacteurs.blogspot.com
Clarinetul Devine www.pinterest.com
Clarinetul Divine
www.pinterest.com

In 2010 cumpara o fabrica in Germania (Markneukirchen), ceea ce ii permite sa dezvolte noi modele de oboi si clarinet pentru studenti. Grupul, sub conducerea lui Antoine Beaussant, isi continua expansiunea cu doua noi branduri: Wenzel Schreiber (clarinet si clarinet bas) si Julius Keilwerth (saxofon).
In 2012 Buffet Crampon devine Buffet Group, astazi cuprinzand noua branduri distincte: Buffet Crampon, Besson, Antoine Courtois, J. Keilwerth, W. Schreiber, B&S, Hans Hoyer, Melton Meinl, Weston&Scherzer.
In ultimii ani au fost introduse nu mai putin de cinci noi instrumente. Tosca, RC, Orfeo, Senzo, Divine.

Clarinet Buffet Crampon www.rakuten.com
Clarinet Buffet Crampon
www.rakuten.com

Colaborand cu artisti si producatori de renume mondial, Paul Meyer a lucrat la un proiect care a avut ca rezultat clarinetul Divine. Au urmat: clarinetul RC si noul clarinet Tosca (utilizat de unii din cei mai cunoscuti instrumentisti: J. Lawrie Bloom din Orchestra Simfonica Chicago si Andre Moisan din Orchestra Simfonica Montreal.In acelasi an a fost creat Orfeo, noul model de oboi, remarcabil prin designeul inovativ si performantele acustice. A fost dezvolvoltat sub supravegherea lui Jean – Louis Capazzali.

Senzo, aparut in 2013, reprezinta noul standard in materie de saxofoane.
Anul trecut a fost lansata Urban Play, prima aplicatie pentru smartphone si tableta destinata tinerilor ce isi doresc sa invete sa cante muzica pop sau funk la un instrument de suflat.

Jerome Perrod - CEO Buffet Group
Jerome Perrod – CEO Buffet Group

Din 2014, compania se afla sub conducerea lui Jerome Perrod care a declarat: “Sunt bucuros sa ma alatur unei companii atat de prestigioase a carei istorie incepe acopera cateva secole si sunt nerabdator sa fac parte din viitorul sau.”
2015 este un an special pentru Buffet Crampon si Buffet Group: celebreaza 190 de ani de activitate printr-o serie evenimente, concerte si intalniri cu personalitati in domeniu pe tot parcursul anului, mai multe detalii gasiti pe www.buffet-group.com.
Sursa: www.buffet-group.com
www.wikipedia.org

Saxofonul Senzo  www.woodbrass.com
Saxofonul Senzo
www.woodbrass.com

 

Clarinetul Divine www.saxandwoodwind.com
Clarinetul Divine
www.saxandwoodwind.com

 

Buffet Crampon www.lepoint.fr
Buffet Crampon
www.lepoint.fr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here