Home Evenimente Zilele culturii japoneze la Bucuresti 8-17 mai 2015

Zilele culturii japoneze la Bucuresti 8-17 mai 2015

918
0
SHARE
Pugoffka www.otakufestival.com
Pugoffka www.otakufestival.com
Pugoffka
www.otakufestival.com

Au inceput zilele culturii Japoneze 2015. Pana pe 17 mai aveti ocazia sa participati la o serie de evenimente ce imbina modernul cu traditionalul, toate cu specific japonez.  (concerte, workshopuri, conferinte, demonstratii).Editia din 8-17 mai 2015 este cea de-a V-a si este organizata de Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru”,  împreună cu Universitatea Româno-Americană din Bucureşti, Otaku Festival, Cavaler Aikido Club şi HaramichiRO, cu sprijinul AMbasadei Japoniei la Bucuresti  si este cel mai mare festival al culturii japoneze organizat in Romania.

In 9-10 mai a avut loc Otaku Festival, eveniment independent, înființat în 2006, având ca principal scop promovarea culturii tradiționale și moderne japoneze, precum și a principalilor artiști influențați de această cultură. Festivalul atrage în fiecare an mii de tineri, studenți și elevi interesați de cultura japoneză, dar și specialiști din diferite domenii (regizori, scriitori, ilustratori, muzicieni, fotografi, programatori, actori, croitori, make-up artiști, sportive) dornici să își împărtășească pasiunea și cunoștințele. Tema din 2015 a Otaku Festival este Old vs. New).

OtakuFestival Bucursti 2015 - afis www.otakufestival.com
OtakuFestival Bucursti 2015 – afis
www.otakufestival.com

TOA-MATA-BAND-6

Pe 13 mai, in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane, are loc Gala Aniversara a Centrului de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru”. Evenimentul, denumit Haru Urara Grand Festa.Veti avea parte de: muzică tradițională japoneză interpretată la instrumente tradiționale, de către artiștii Daichi Kawada (taiko-tobe japoneze) și Maya Asaba (shamisen – instrument tradițional cu coarde), muzică clasică și modernă -Hiroko Yamakawa (saxofonistă – saxofon clasic), care va concerta împreună cu artiști români și spectacol de arte marțiale japoneze și cascadorie, susținut de Japan Tatedo Association din Osaka.

In 14 mai 2015, vor avea loc: Festivalul Artelor Marțiale, ora 17:30, în lobby-ul Universității Româno Americane ( aikido, judo, karate, kendo, jujutsu) și Kamisama’s Dream, ora 20:00, în Aula Magna a Universității Româno – Americane (evenimentul, susținut de HaramichiRO și Tenshin by Laura Karaman, constă într-un spectacol care combină moda cu dansurile tradiționale și contemporane japoneze).

16 și 17 mai – Zilele Culturii Japoneze se încheie cu o Competiție de GO al cărui loc de desfășurare este tot Universitatea Româno – Americană.

Go www.cristal.inria.fr
Go
www.cristal.inria.fr

Ne-au atras admiratia mai ales aceste doua evenimente din cadrul Zilelelor culturii japoneze:

Primul: Otaku Festival cu  Otaku Vintage Portrait. Special pentru festivalul de la Bucuresti   a fost adusa o camera foto veche de peste 60 ani care cu ajutorul careia se vor face mini portrete in 4 minute.Atentie: acest workshop nu este o activitate pentru cei nerabdatori pentru ca necesita un  minut in care subiectul trebuie sa stea nemiscat.

Otaku vintage portrait www.otakufestival.com
Otaku vintage portrait
www.otakufestival.com

Al doilea: Haru Urara Grand Festa cu muzica traditionala japoneza, interpretata la shamisen si taiko .

surse:

www.otakufestival.com

www.ziarulmetropolis.ro

www.libertatea.ro

www.youtube.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here