Home Instrumente 5 instrumente muzicale despre care nu ai auzit pana acum

5 instrumente muzicale despre care nu ai auzit pana acum

2988
0
SHARE
angklung

Este muzica limitata la instrumentele pe care le cunoastem si pe care le vedem cel mai des in concertele la care luam parte? Cu siguranta nu. Traim intr-o lume mare, ceea ce inseamna si suficient ‘spatiu’ pentru crearea de noi instrumente muzicale, unice. Pe langa acestea, exista multe alte instrumente, la care se canta in diverse colturi ale lumii, instrumente despre care, probabil, nu ai auzit pana acum, dar pe care noi dorim sa ti le facem cunoscute.

Asadar, iata cateva instrumente muzicale cu adevarat interesante:

AULOS – isi are originea in Grecia Antica si poarta semnatura lui Euterpe, una dintre cele noua muze, fiica lui Zeus si a lui Mnemosyne. Aulos este un dublu flaut, iar ceea ce este special la acest instrument este chiar faptul ca sunetele celor doua flaute pot fi cantate impreuna sau separat.

Imagini pentru aulos
Sursa: https://museoarcheologiconazionaledifirenze.wordpress.com

BANDURA – este un instrument national ucrainian, care produce un sunet la fel de placut ca cel al unei harpe sau al unei chitare. Bandura are, de obicei, de la 12 pana la 50 de strune.

Imagini pentru bandura music
Sursa: https://plus.google.com/116022503728117229935

HURDY GURDY – originar din Europa, se spune ca acest instrument este varul viorii, deoarece sunetul scos de instrument pastreaza din notele melodioase ale indragitei viori.

Imagini pentru Hurdy Gurdy
https://www.youtube.com/watch?v=ypuaJLHK_LQ

XAPHOON – acest instrument de suflat, realizat din bambus, este o versiune de buzunar a clarinetului, plus saxofon. In ciuda dimensiunii sale si greutatii mult mai reduse, Xaphoon (pronuntat za-foon) poate rivaliza cu ‘fratii sai’ mai mari.

Imagini pentru XAPHOON
Sursa: www.troubadour.uk.com
ANGKLUNG – originar din Indonezia, acest instrument este un xilofon din bambus, cu o semnificatie aparte pentru poporul indonezian, deoarece acesta este folosit in ceremoniile de Ziua Recunostintei.
Imagini pentru ANGKLUNG
Sursa: http://www.weekendnotes.com/

Daca stii si alte intrumente muzicale inediate, incarca o imagine si descrierea acestuia intr-un comentariu la acest articol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here